CIDP: megtudja, milyen kezelések segíthetnek

Krónikus gyulladásos demyelinisatiós polyneuropathia (CIDP) egy súlyos állapot, de ez kezelhető. A korábbi te diagnosztizált és a korábbi kezelések megkezdése, annál nagyobb az esélye, hogy lesz egy jó eredmény.

Fon tos; Lehetséges, hogy a főcím a jelentés Bell-féle bénulás nem a név, amit várt. Kérjük, ellenőrizze a szinonimák felsorolja, hogy megtalálják az alternatív neve (i) és a betegség alegység (ek) a jelentés által lefedett.

Az első kezelés alkalmazott gyakran kortikoszteroidok. Ők gyógyszerek lehoz gyulladás és lassítja az immunrendszert. Úgy gondolják, hogy a CIDP, az immunrendszer károsítja a hüvelyt körül idegek, úgynevezett myelin. Naponta, kortikoszteroidok megakadályozhatja, hogy a kár.

Ezek a gyógyszerek mellékhatásai, többek között magas vérnyomás, gyomorpanaszok, hangulatváltozások, ingerlékenység, nyugtalanság, és a súlygyarapodás. Vannak, akik jobban tudják kezelni a mellékhatások, mint a többiek.

Egyéb gyógyszerek, amelyek elnyomják az immunrendszert, mint az azatioprin, lehet használni együtt kortikoszteroidokkal.

A plazmában csere (PE), a vér eltávolítjuk, és a folyadék része, hogy (a plazma) kivesszük és helyébe új plazma. Ez az új plazma, valamint az eredeti vérsejtek és vérlemezkék, tegye vissza a szervezetben. Ez lelassíthatja a le az immunrendszert.

Ez kész amelyeket szakemberek szakosodott központok a PE. A csövet egy nagy vénába vagy a nyakon vagy a kulcscsontja. Akkor általában megismételni PE öt alkalommal, minden második nap, 10 napig.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a 80% -a, akik kap PE látni sok javulást. De ez tart csak néhány hétig egy időben. És ha a kezelés leállításával korán, akkor elveszíti az előnyöket.

PE költséges lehet. Szövődmények, bár ritka, tartalmazhat rendellenes szívverés, só egyensúlyhiány a vérben, fertőzés és vérzés.

PE lehet használni együtt más kezelések.

Ebben IVIG antitestek az egészséges emberek vénába, általában az alkar. Ez lassítja a szervezet immunrendszerét. Sokan mutatnak javulást a tünetek 3 5 nappal a kezelés után, és ez akár 6 héten át. IVIG lehet ismételni, ahányszor havonta egyszer.