cardiopulmonalis szindrómák (pdqâ®): szupportív ellátás [] -aktuális klinikai vizsgálatok

A vena cava superior szindróma a gyermek olyan súlyos orvosi vészhelyzet, mert a gyermek légcső válhat blokkolt.

Fon tos; Lehetséges, hogy a fő jelentés címe Carney Complex nem a név, amit várt. Kérjük, ellenőrizze a szinonimák felsorolja, hogy megtalálják az alternatív neve (i) és a betegség alegység (ek) a jelentés által lefedett.

A leggyakoribb tünetek a SVCS gyermekeknél egy csomó, mint a felnőtteknél.

Közös jelei és szimptómái közé tartoznak a következő

Vannak más, kevésbé gyakori, de súlyos jelek és tünetek

Az okok, diagnózis, és a kezelés a SVCS gyermekek nem ugyanaz, mint a felnőtteknél.

A leggyakoribb oka a SVCS a gyermekkori non-Hodgkin limfóma.

SVCS gyermekeknél ritka. A leggyakoribb ok a non-Hodgkin limfóma. A felnőttekhez SVCS is okozhatja egy vérrög képező használata során intravénás katéter (hajlékony cső használható fel folyadékokat vagy vegye vért a vénában) a vena cava superior.

SVCS gyermekeknél lehet diagnosztizálni és kezelni, mielőtt a rák diagnózisa készül.

A fizikális vizsgálat, mellkas röntgen, és a kórtörténet általában minden, ami szükséges, hogy diagnosztizálja a vena cava superior szindróma gyermekeknél. Még ha az orvosok úgy vélik, rákot okoz SVCS biopsziát nem lehet elvégezni. Ez azért van, mert a tüdő és a szív egy gyermek SVCS esetleg nem tudja kezelni a érzéstelenítés szükség. Egyéb képalkotó vizsgálatok végezhetők, hogy segítsen kideríteni, ha érzéstelenítés biztonságosan lehet használni. A legtöbb esetben, a kezelés kezdődik, mielőtt a rák diagnózisa készül.

A következő kezeléseket lehet használni SVCS gyermekeknél

Sugárkezelés általában kezelésére használják daganat, amely blokkolja a vénát. Sugárkezelés után, lehet, hogy több légzési nehézség miatt duzzanat szűkíti a légcső. A gyógyszer a duzzanat csökkentésére adható.

Rákellenes gyógyszerek, szteroidok, vagy más gyógyszerek is alkalmazhatók.

Ez magában foglalhatja a műtét bypass (körbejárja) a blokkolt része a véna, vagy a helyére egy stent (vékony cső), hogy nyissa ki a vénát.

Ezt az információt a termelt és amelyet a Nationa; ségéről; Intézet (). Az információ ebben a témában megváltozhatott azóta ez volt írva. A legfrissebb információkért forduljon a Nationa; ségéről; Intézet az interneten keresztül honlapján: http: /; cancer.gov vagy hívja 1-800-4-rák.

 Public Information A National Cancer Institute