Az Enbrel injekció: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Enbrel?

Az Enbrel-t használják tüneteinek kezelésére rheumatoid arthritis, arthritis psoriatica, vagy spondylitis ankylopoetica, és meg kell akadályozni ízületi károsodás által okozott ezeket a feltételeket. Enbrel kezelésére is használják plakkos psoriasis felnőttek és poliarticularis juvenilis idiopátiás arthritisben gyermekeknél, akik legalább 2 éves.

Enbrel is használhatók célokra nem szerepel a gyógyszeres kezelés útmutatóban.

Egyesek az Enbrel-kifejlesztettek egy ritka gyorsan növekvő típusú lymphoma (rák). Ez az állapot befolyásolja a máj, a lép és a csontvelő, és ez végzetes lehet. Ez történt főleg tizenévesek és a fiatal felnőttek az Enbrel-vagy hasonló gyógyszerek kezelésére a Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa. Hívjon orvost egyszerre, ha bármilyen a következő tünetek: láz, éjszakai izzadás, viszketés, étvágytalanság, fogyás, fáradtság, teltségérzet evés után csak kis mennyiségű, fájdalom a has felső részén, amely átterjedt a váll , hányinger, könnyen véraláfutás vagy vérzés, sápadt bőr, kábultság vagy légszomj, szapora szívverés, sötét vizelet, agyag színű széklet, vagy sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Fontos információ

Enbrel csökkentheti a vérsejtek, amelyek segítenek leküzdeni a fertőzéseket. A vér vizsgálni kell gyakran. Súlyos és néha halálos kimenetelű fertőzések léphetnek fel az Enbrel-kezelés. Forduljon orvosához, rögtön, ha fertőzés jeleit, például: láz, köhögés, izzadás, fáradtságérzés, vagy ha úgy érzi, hogy fullad. Gyerekek, ezt a gyógyszert kell a jelenlegi összes gyermekkori védőoltások megkezdése előtt az Enbrel-kezelés.

Nem szabad használni az Enbrel, ha allergiás az etanercept vagy ha van egy súlyos fertőzés, mint szepszis (a vér fertőződése). Egyesek az Enbrel-kifejlesztettek egy ritka gyorsan növekvő típusú lymphoma (rák). Ez az állapot befolyásolja a máj, a lép és a csontvelő, és ez végzetes lehet. Ez történt főleg tizenévesek és a fiatal felnőttek az Enbrel-vagy hasonló gyógyszerek kezelésére a Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa. Azonban az emberek autoimmun betegségek (ideértve a psoriasis) lehet nagyobb a kockázata a lymphoma. Beszéljen orvosával az Ön egyéni kockázat.

Használata előtt Enbrel, közölje orvosával, ha valaha is volt a tuberkulózis, ha valaki a háztartásában tuberkulózis, vagy ha a közelmúltban utazott olyan terület, ahol a tuberkulózis gyakori.

Annak érdekében, hogy nyugodtan használja az Enbrel, értesítse orvosát, ha ezek közül bármelyik egyéb feltételek

Használata előtt Enbrel

gyenge az immunrendszere, vagy bármilyen fertőzés, beleértve a bőrfertőzés vagy nyílt sebek

cukorbetegség

pangásos szívelégtelenség

egy ideg rendellenesség, mint például a sclerosis multiplex, gerincvelő-gyulladás, vagy látóideg gyulladás

epilepszia vagy egyéb roham-rendellenesség

asztma vagy egyéb légzési rendellenesség

Ha valaha is volt a hepatitis B

ha allergiás a latex gumi; vagy

Ha a tervek szerint bármilyen védőoltást kapna, vagy ha a közelmúltban beoltották a BCG (Bacillus Calmette-Guerin).

A kormány terhesség kategóriában B. Enbrel nem várható, hogy káros-e a magzatra. Tájékoztassa orvosát, ha Ön terhes vagy terhességet tervez a kezelés során. Nem ismert, hogy az etanercept kiválasztódik az anyatejbe, vagy ha ez árthat egy ápolási baba. Ne alkalmazza az Enbrel nem mondja meg orvosával, ha szoptat egy kisbabát. Gyerekek, ezt a gyógyszert kell a jelenlegi összes gyermekkori védőoltások megkezdése előtt az Enbrel-kezelés.

Lásd még: Terhesség és szoptatás figyelmeztetések (részletesen)

Mielőtt elkezdené az Enbrel-kezelés, az orvos végzi el a vizsgálatokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem a tuberkulózis és más fertőzések. Egyes fertőzések nagyobb valószínűséggel fordulnak elő bizonyos területeken a világ. Mondja el orvosának, hol él, és ahol nemrég utazott vagy utazni szándékozó kezelés alatt.

Az Enbrel-t a bőr alá. Lehet mutatni, hogyan kell használni injekciók otthon. Ne én be ezt a gyógyszert, ha nem teljesen értik, hogyan kell beadni az injekciót, és megfelelően dobja a használt tűket és fecskendőket. Szükség lehet keverni Enbrel folyékony (oldószer) használata előtt. Ha használja az injekciókat otthon, biztosan érti, hogyan kell helyesen keverjük össze, és tárolja a gyógyszert.

A gyermeknek meg kell súlya legalább 138 fontot, hogy használja a Sureclick Autoinjektor. A gyerekek, akik testsúlya kevesebb mint 138 kilót kell használni egy másik formája az Enbrel.

Használjon egy másik helyen a testén minden alkalommal beadni az injekciót. Az ellátást nyújtó megmutatja a legjobb hely a tested, hogy adja a gyógyszert. Ne adja be az injekciót ugyanazon a helyen kétszer egymás után. Kerüljük való injektálás a bőr véraláfutásos, érzékeny, piros vagy kemény.

Lehet, hogy a fájdalom, bőrpír, duzzanat, vagy meleg, ahol a Enbrel injekciót. Hívja fel orvosát, ha ezek a tünetek továbbra is több mint 5 napon keresztül.

Használja minden eldobható tű csak egyszer. Egy egyszerhasználatos előretöltött fecskendőben vagy Enbrel Sureclick autoinjektáló van egy injekció beadására csak. Dobja ki a használt fecskendőt, illetve autoinjektáló el egy használat után, még akkor is, ha van még gyógyszer maradt benne. Dobja használt tűket szúrt át nem engedő tartályba (kérdezze meg gyógyszerészét, ahol lehet kapni egy és hogy milyen módon semmisítse meg). Tartsa ezt a tartályt elzárva a gyermekek és a háziállatok.

Enbrel csökkentheti a vérsejtek, amelyek segítenek leküzdeni a fertőzéseket. A vér vizsgálni kell gyakran. Súlyos és néha halálos kimenetelű fertőzések léphetnek fel az Enbrel-kezelés. Forduljon orvosához, rögtön, ha fertőzés jeleit, például: láz, köhögés, izzadás, fáradtságérzés, vagy ha úgy érzi, hogy fullad.

Ha hepatitisz B akkor májpanaszai tünetek a kezelés abbahagyása után az Enbrel, akár hónapokkal abbahagyása után. Orvosa ellenőrizni a májfunkciós több hónapig, miután befejezi az Enbrel. Keresse fel orvosát rendszeresen.

Hogyan kell használni az Enbrel?

Ha szüksége van a műtét, mondja a sebész idő előtt, hogy az Ön által használt Enbrel.

Az Enbrel tárolására a hűtőszekrényben. Nem fagyasztható. A keverés után az Enbrel egy hígítóval, tárolja a hűtőben, és használja azt 14 napon belül. Ne alkalmazza az Enbrel lejárati dátum után a címkén letelt. Ne rázza fel az előretöltött fecskendőt. Erőteljes rázás tönkreteheti a gyógyszert. Ne használja a gyógyszert, ha azt megváltozott szín, vagy zavaros. Hívjon orvost új recept.

Hívjon orvost utasításokat, ha hiányzik az Enbrel adag.

Nem kap “élő” vakcinát használata közben Enbrel, és ne érintkezésbe kerülő, aki nemrég kapott egy élő vakcina. Van rá esély, hogy a vírus hárítható az Ön számára. Élő vakcinák közé kanyaró, mumpsz, rubeola (MMR), Bacillus Calmette-Guérin (BCG), orális polio, rotavírus, himlő, tífusz, sárgaláz, varicella (bárányhimlő), H1N1 influenza, és az orr influenza vakcina.

Elkerülni, hogy a közelében lévő embereket, akik a beteg, vagy fertőzések. Hívjon orvost megelőző kezelés, ha ki vannak téve a bárányhimlő.

Sürgősségi orvosi segítség, ezek a jelek az allergiás reakció az Enbrel: csalánkiütés; nehéz légzés; duzzanat az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok. Befejezi az Enbrel és hívja orvosát, ha ezen tünetek bármelyikét limfóma

láz, éjszakai izzadás, fogyás, fáradtság

teltségérzet evés után csak kis mennyiségű

fájdalom a has felső részén, amely átterjedt a váll

egyszerű véraláfutás vagy vérzés, sápadtság, kábultság vagy légszomj, szapora szívverés; vagy

hányinger, felhasi fájdalom, viszketés, étvágytalanság, sötét vizelet, agyag színű széklet, sárgaság (a bőr vagy a szemek).

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Befejezi az Enbrel és hívja orvosát azonnal, ha ezek közül bármelyik súlyos mellékhatások

Mi történik, ha túladagolás?

fertőzés jeleit (láz, hidegrázás, torokfájás, izomfájdalmak, zavartság, nyaki merevség, influenzás tünetek)

légszomj duzzanat, gyors súlygyarapodás

Mit kell elkerülni?

mellkasi fájdalom, folyamatos köhögés, köhögés váladék vagy vér

jelei a bőr fertőzés, mint viszketés, duzzanat, melegség, vörösség, vagy szivárgó

fekete, véres, vagy kátrányos széklet

Enbrel mellékhatások

változások a hangulat vagy a személyiség (gyermekeknél)

zsibbadás, égő érzés, fájdalom, vagy tingly érzés

ízületi fájdalom vagy duzzanat lázzal, nyirokcsomó-duzzanat, izomfájdalom, mellkasi fájdalom, szokatlan gondolatok vagy viselkedés, és / vagy lefoglalás (görcsök); vagy

foltos bőr színe, vörös foltok, vagy egy pillangó alakú bőrkiütés át az arcát és az orr (rontja a napfény).

Kevésbé súlyos Enbrel mellékhatások a következők lehetnek

enyhe hányinger, hányás, enyhe hasmenés, enyhe hasi fájdalom

orrfolyás vagy orrdugulás, megfázás tünetei; vagy

fejfájás.

Ez nem egy teljes listát a mellékhatások, és mások fordulhatnak elő. Hívjon orvost az orvosi tanácsot mellékhatásai. Lehet jelentést mellékhatások a kormány a kormány 1088.

Tájékoztassa orvosát az összes többi gyógyszer használata, különösen

anakinra (Kineret)

ciklofoszfamid (Cytoxan, Neosar)

sulfasalazin (Azulfidine); vagy

gyógyszerek, amelyek gyengítik az immunrendszert (mint például a rák gyógyszer vagy szteroidok).

Ez a lista nem teljes, és lehet más kábítószerek, hogy kölcsönhatásba léphet Enbrel. Tájékoztassa orvosát az összes vényköteles és over-the-counter gyógyszereket, vitaminokat, ásványi anyagokat, növényi termékek és gyógyszerek más orvosok által előírt. Nem kezd új gyógyszeres kezelés nélkül hatásos orvosával.

13.01.9 / 13/2011 9:46:55 kor.

Terhesség B kategória Nem bizonyított kockázat emberben

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei 10 évig a kormány jóváhagyta 1998

Rheumatoid arthritis, Plaquenil, hidroxi-, szulfaszalazin Remicade Rituxant

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják az Enbrel?

Arthritis psoriatica prednizolon, Humira, metotrexát, triamcinolon, dexametazon, Decadron

Bechterew-kór prednizolon, naproxen, Humira, aszpirin, diclofenac, Celebrex

Enbrel (etanercept)

Plakkos psoriasis Humira, dexametazon, metilprednizolon, betametazon helyileg, Remicade Otezla