agyrázkódás (traumás agysérülés): tünetek, okok, kezelések

A leggyakoribb és legkevésbé súlyos fajtája traumás agysérülés nevezik agyrázkódás. A szó a latin concutere, ami azt jelenti, “rázza hevesen.”

Fon tos; Lehetséges, hogy a fő jelentés címe autoszomális domináns Porencephaly I. típusú, nem a név, amit várt.

Hogyan lehet megmondani, ha volt egy agyrázkódás? Ez mindig komoly? És mit tegyünk, ha van egy agyrázkódás? Íme választ néhány fontos kérdéseket agyrázkódás.

Mint látható számtalan szombat reggeli rajzfilmeket, agyrázkódás leggyakrabban okozta hirtelen közvetlen ütés vagy ütődés a fejét.

Az agy készült lágy szövetek. Ez tompítani gerincvelői folyadék és tartozékait a védő héj a koponya. Ha fenntartani egy agyrázkódást, a hatás ne lökje agyad. Néha szó szerint azt okozza, hogy mozogni a fejedben. Traumás agysérülések okozhat zúzódások, kár, hogy az erek, és kár az idegeket.

Az eredmény? Az agy nem működik rendesen. Ha agyrázkódást szenvedett, látás zavart szenvedhet, akkor elveszíti egyensúlyát, vagy leeshet eszméletlen. Röviden, az agy zavaros. Ezért Bugs Bunny gyakran csillagokat látott.

Mivel a fejük aránytalanul nagy, mint a többi a szervezetben, agyrázkódás gyakran fordul elő a kisgyermekek. Ahogy a gyerekek kamaszkor, megtapasztalják a gyors magasság és a súlygyarapodás. Mindkettő tényező teszi őket hajlamosabbak a balesetek, mint a felnőttek.

Ha egy gyerek agyrázkódást, egy felnőtt kell kísérnie őt az első 24 órában. Fontos, hogy figyelje a viselkedésbeli változások. A kisgyermekek, különösen, lehet, hogy nem lesz képes teljes mértékben kommunikálni, mit éreznek, ezért különösen fontos, hogy nézni őket közelebbről. Ne adjon gyógyszert, például aszpirin, ami vérzést okozhat, hogy egy gyerek megkérdezése nélkül az orvos.

Agyrázkódás lehet trükkös diagnosztizálni. Bár lehet, hogy egy jól látható vágás vagy horzsolás a fejed, akkor valójában nem látni agyrázkódás. A tünetek nem jelennek meg a nap vagy hét után a kárt. Néhány tünet tart csak a második; mások marad.