áfonya (amerikai tőzegáfonya) kölcsönhatások

Elméletileg miatt savas pH, áfonyalé semlegesítheti savkötők. Áfonyalé elméletileg fokozhatja az antibiotikumok a húgyúti és növeli a kiválasztás a bizonyos gyógyszerek a vizeletbe. Áfonyalé növelheti felszívódását B12-vitamin, ha a beteg a protonpumpa-gátlók, mint például az ezomeprazol (Nexium®).

Néhány áfonya tinktúrák lehet magas alkoholtartalmú vezethet hányást, ha használják a kábítószert diszulfirámmal (Antabuse®) vagy metronidazol (Flagyl®).

Bár ez ellentmondásos, néhány tanulmány kimutatta, hogy a vevő a vényköteles vérhígító warfarin (Coumadin®) és áfonya termékek egyidejűleg is emelheti a nemzetközi normalizált arány (INR), ami növelheti a vérzés kockázatát.

Elméletileg áfonyalé növelheti a kiválasztást a gyógynövényeket vagy kiegészítőket a vizeletben.

Elméletileg áfonya termékek növelhetik a vérzés kockázatát az emberek, akik más, gyógynövények, vagy kiegészítők, mint a fokhagyma vagy Danshen.

Gátlása H. pylori baktérium, ami ahhoz vezethet, hogy a gasztrointesztinális fekélyek, nagyobb lehet, ha oregánó és áfonya együttvéve.

Svanyítószerek Alzheimer, antibakteriális és gombaellenes szerek, antihelminthics (kitiltja férgek), antilipemics (koleszterinszint-csökkentő szerek), daganatellenes (rákellenes szerek), antioxidánsok, parazitaellenes szerek, fekélyellenes szerek, antivirális szerek, citokróm P450-metabolizált szerek (szerek szerinti bontásban a májban ), diuretikumok, gasztrointesztinális szerek, antidiabetikumok (vércukorszint-csökkentő), vörösáfonya, a vesén keresztül ürül szerek (olyan szerek, a vesén), szalicilát-tartalmú szerek, a B12-vitamin.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés