áfonya (amerikai tőzegáfonya) adagolás

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

Van néhány ember alkalmazását alátámasztó bizonyítékok áfonyalé és áfonya kiegészítőkre, hogy megakadályozzák húgyúti fertőzés (UTI), bár a legtöbb rendelkezésre álló vizsgálatok gyengébb minőségű. Tiszta adagolási útmutató hiányzik, de mivel a biztonsági áfonya, indokolt lehet a használata ajánlott mérsékelt mennyiségű áfonyalé koktél megelőzésére UTI a nem tartósan beteg egyének.

Cranberry nem mutatták ki hatásos kezelésére dokumentált UTI. Bár Cranberry lehet használni, mint egy kiegészítő terápiaként bizonyos esetekben, mivel a bizonyított hatékonyságát az antibiotikumok, áfonya nem kell figyelembe venni egy első vonalbeli kezelést.

Kulcs a fokozat

Achlorhydria és B12 felszívódását

Cranberry vizsgálták számos egyéb gyógyászati ​​célra, és ígéretes vizsgálati területek közé megelőzésére H. pylori fertőzés, ami a gyomor-bél fekélyek és dentális plakk.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

Mint antioxidáns, 250 ml áfonyalé (Ocean Spray® Cranberry Select) vették át, napi háromszor két hétig. Szárított áfonyalé (NutriCran®90, Decas Botanikus Szinergiára, Egyesült Államok) két kapszulát naponta (400 mg), vagy két kapszula naponta háromszor (1200 mg naponta) vették nyolc héten át.

A szív- és érrendszeri betegség, 480 ml kétszeres erősségű áfonyalé (amely 54% gyümölcslé, 835 mg összes polifenolok, és 94 milligramm antocianinok) használták naponta.

A cukorbetegség, hat tartalmazó kapszulákat áfonya gyümölcslé-koncentrátum por egyenértékű 240 ml áfonyalé koktél volna használni napi hat hétig.

antibakteriális

A H. pylori fertőzés, 250 milliliter óta használják naponta kétszer 90 napig.

antioxidáns

Lipid-csökkentő hatást, hat tartalmazó kapszulákat áfonya gyümölcslé-koncentrátum por egyenértékű 240 ml áfonyalé koktél óta használják naponta hat hétig. 125-500 ml alacsony kalóriatartalmú áfonyalé óta használják napi négy héten keresztül.

Vírus- és gombaellenes

Az alsó húgyúti tünetek (LUTS), egy zselatin kapszula, amely 500 mg áfonya gyümölcs por óta használják naponta háromszor hat hónapig.

rák megelőzés

Szív-és érrendszeri betegségek

A krónikus húgyúti fertőzés megelőzésére (gyermekek esetében neurogén hólyag)

Metabolikus szindróma (szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezői és antioxidáns státusz), egy pohár (240 ml) áfonyalé óta használják naponta kétszer, a délelőtti és kora esti snack, legalább hat órával a dózisok között, nyolc héten át (az egy teljes napi dózis 480 ml).

A foglepedék

Megelőzésére húgyúti kövek, a következő volna használni: egy liter áfonyalé koktél naponta; nyolc uncia áfonyalé naponta négyszer néhány napig, majd nyolc uncia két alkalommal naponta, és egy liter áfonyalé naponta, hét napon át. Hatásossága nem bizonyított ezen adagokat.

Cukorbetegség

Megelőzésére húgyúti fertőzések, vizsgált dózis tartomány 30-480 ml (1-16 uncia) áfonyalé koktél naponta 2-3 alkalommal, legfeljebb 40 hétig, vagy 15-30 ml cukrozatlan 100% áfonyalé naponta. Egy gramm koncentrált áfonya kivonat (CranVerry, Cél This Way, Cambridge, MA) használtak naponta kétszer hat hónap, és 1,5 dkg fagyasztott sűrítmény naponta kétszer került felhasználásra. Nyolc uncia áfonyalé koktél (Ocean Spray® alacsony kalóriatartalmú juice koktél) volt naponta kétszer hat hónapig. Egy-három áfonya kapszula (36 mg áfonya proanthokyanidot PAC) megtettek naponta 30 napig. Négy-öt milliliter áfonya tinktúra adtak naponta háromszor (anekdota). Egy újszerű koncentrált áfonya folyékony elegy (Uti-Stat®), akkor a javasolt adag állítottuk be 60 ml naponta. Tartalmazó kiegészítők 200-8,000 milligramm áfonya vették naponta akár hat hónapig.

H. pylori fertőzés

A húgyúti fertőzések kezelésére, 360-480 ml (12-16 dkg) áfonyalé vették naponta akár 21 napig.

Nincs elég tudományos bizonyíték arra, áfonya kiegészítés gyermekeknél (túl összegeket találtak egy normális, kiegyensúlyozott étrend). Cranberry használták biztonságosan adagokban 15 ml kilogrammonként. Gyermekeknél (2-18 év) neurogén hólyag befogadó tiszta intermittáló katéterezés 300 ml naponta áfonyalé három hónapig használtuk. Nagy dózisban veszélyes lehet.

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Elméletileg miatt savas pH, áfonyalé semlegesítheti savkötők. Áfonyalé elméletileg fokozhatja az antibiotikumok a húgyúti és növeli a kiválasztás a bizonyos gyógyszerek a vizeletbe. Áfonyalé növelheti felszívódását B12-vitamin, ha a beteg a protonpumpa-gátlók, mint például az ezomeprazol (Nexium®).

Néhány áfonya tinktúrák lehet magas alkoholtartalmú vezethet hányást, ha használják a kábítószert diszulfirámmal (Antabuse®) vagy metronidazol (Flagyl®).

Bár ez ellentmondásos, néhány tanulmány kimutatta, hogy a vevő a vényköteles vérhígító warfarin (Coumadin®) és áfonya termékek egyidejűleg is emelheti a nemzetközi normalizált arány (INR), ami növelheti a vérzés kockázatát.

Elméletileg áfonyalé növelheti a kiválasztást a gyógynövényeket vagy kiegészítőket a vizeletben.

Vesekövek

Elméletileg áfonya termékek növelhetik a vérzés kockázatát az emberek, akik más, gyógynövények, vagy kiegészítők, mint a fokhagyma vagy Danshen.

Lipid csökkentő hatása

Gátlása H. pylori baktérium, ami ahhoz vezethet, hogy a gasztrointesztinális fekélyek, nagyobb lehet, ha oregánó és áfonya együttvéve.

Svanyítószerek Alzheimer, antibakteriális és gombaellenes szerek, antihelminthics (kitiltja férgek), antilipemics (koleszterinszint-csökkentő szerek), daganatellenes (rákellenes szerek), antioxidánsok, parazitaellenes szerek, fekélyellenes szerek, antivirális szerek, citokróm P450-metabolizált szerek (szerek szerinti bontásban a májban ), diuretikumok, gasztrointesztinális szerek, antidiabetikumok (vércukorszint-csökkentő), vörösáfonya, a vesén keresztül ürül szerek (olyan szerek, a vesén), szalicilát-tartalmú szerek, a B12-vitamin.

Ez a beteg állapotán alapulnak professzionális szinten monográfia szerkesztett és lektorált által hozzájárulnak az Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

Amerikai áfonya, arándano americano (spanyol), arándano trepador (spanyol), medve bogyó, fekete áfonya, mocsár áfonya, Ericaceae (család), az európai vörös áfonya, grosse Moosebeere (német), isokarpalo, Kranbeere (német), Kronsbeere (német), nagy áfonya, alacsony áfonya, mocsár alma, Moosebeere (német), mossberry, hegyi áfonya, Oxycoccus hagerupii, Oxycoccus macrocarpus, Oxycoccus microcarpus, Oxycoccus palustris, Oxycoccus quadripetalus, pikkukarpalo (finn), Preisselbeere (német), Ronce d’Amerique (francia ), hátsó mocsári áfonya, Tsuru-kokemomo (japán), Vaccinium edule, Vaccinium erythrocarpum, Vaccinium hageruppi, Vaccinium microcarpum, Vaccinium occycoccus, Vaccinium plaustre, Vaccinium vitis.

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Cranberry el kell kerülni az emberek allergiás vagy túlérzékenységi reakció Vaccinium fajok (vörös és fekete áfonya) részeik, vagy tagjai a Ericaceae család. Az emberek, akik allergiásak az aszpirin kell ne igyon nagy mennyiségű áfonyalé.

A diabeteses betegek vagy glükóz intolerancia akar inni cukormentes áfonyalé, hogy elkerüljék a magas cukor bevitel. Nagy dózisú áfonya okozhat gyomorpanaszok, hasmenés, vagy növelheti a vesekő kialakulásának esélyét az emberek, akiknek a kórtörténetében oxalát kövek. Néhány kereskedelmi forgalomban kapható termékek magas kalória. Átlagosan hat uncia áfonyalé mintegy 100 kalóriát. Egy tanulmány kimutatta, a lehetőséget, hogy előfordulása hüvelyi gombás fertőzések azok a nők, akik gyakran fogyasztanak áfonyalé, bár ez nem bizonyított. Használja óvatosan, ha véralvadásgátlót szed (vérhígító), mint a warfarin, a gyógyszerek, amelyek befolyásolják a májat, vagy aszpirin. Használja óvatosan betegeknél megváltozott májfunkció vagy szedők citokróm P450-metabolizált szerek. Használja áfonyalé óvatosan köszönhetően a magas cukortartalom, ami negatívan befolyásolja a fogászati ​​egészség. Használata óvatosan rheumatoid arthritisben szenvedő betegek, amely az esetleges savas gyümölcslevek, hogy növelje ízületi fájdalom. Kerüljük az említett ismert allergia vagy érzékenység Vaccinium fajok (vörös és fekete áfonya), azok részei, vagy tagjai a Ericaceae család.

Biztonságosságot nem állapították meg terhesség és szoptatás, bár áfonyalé vélhetően biztonságos mennyiségben gyakran megtalálható az élelmiszerekben. Sok tinktúrák tartalmaznak nagy mennyiségű alkohol és kerülni kell a terhesség alatt.

Bailey DT, Dalton C, Joseph Daugherty F, et al. Lehet egy koncentrált áfonya kivonat megakadályozza a visszatérő húgyúti fertőzések a nők? Egy kísérleti tanulmány. Phytomedicine 2007 Apr, 14 (4): 237-41.; BODET C Grenier D Chandad F. et al. Lehetséges orális egészségügyi előnyei áfonya. Crit Rev Food Sci Nutr 2008 augusztus, 48 ​​(7): 672-80.; Crews WD Jr, Harrison DW, Griffin ML, et al. A kettős-vak, placebo-kontrollos, randomizált klinikai vizsgálatban a neuropszichológiai hatékonyságát áfonyalé mintáján értelmileg érintetlen idős felnőttek: pilot vizsgálat eredményeit. J Altern kiegészítő Med 2005 április 11 (2): 305-9., Elliott SP, Villar R, Duncan B. bacteriuria kezelése és urológiai értékelés betegek spina bifida és neurogén hólyag: multicentrikus felmérés. J Urol 2005 Jan, 173 (1): 217-20., Gettman MT, Ogan K, Brinkley LJ et al. Hatása áfonyalé fogyasztása húgyúti kő kockázati tényezőket. J Urol 2005 augusztus, 174 (2): 590-4, vetélkedő 801., Gotteland M, Andrews M, Toledo M, és mtsai, moduláció Helicobacter pylori kolonizációjának áfonyalé és Lactobacillus johnsonii LA1 a children.Salazar G. Nutrition 2008 május 24 (5): 421-6., Grant P. Warfarin és áfonyalé: kölcsönhatás? J szívbillentyű Dis 2004 Jan, 13 (1): 25-6., Haber, S. L., Cauthon, K. A. és Raney, E. C. Cranberry és warfarin kölcsönhatás: a esetismertetés és irodalmi áttekintés. Consult.Pharm. 2012,27 (1): 58-65., Jepson RG, Craig JC. Cranberries megelőzésére húgyúti fertőzések. Cochrane Database Syst Rev. 2008 január 23, (1): CD001321.; Kontiokari T, Salo J, Eerola E, et al. Áfonyalé és bakteriális kolonizáció gyerekek – egy placebo-kontrollos, randomizált vizsgálatban. Clin Nutr 2005 december, 24 (6): 1065-1072.; Linsenmeyer TA, Harrison B, Oakley A, et al. Értékelése áfonya pótlék csökkentése húgyúti fertőzések egyének neurogén hólyag gerincvelő-sérülés. Egy prospektív, kettős-vak, placebo-kontrollos, keresztezett vizsgálatban. J Gerincvelő Med 2004,27 (1): 29-34., Neto CC, Amoroso JW, Liberty AM. Rákellenes aktivitását áfonya phytochemicals: egy frissítést. Mol Nutr Food Res 2008 Jun, 52 Suppl 1: S18-27.; Stapleton, AE, Dziura, J., Hooton, TM, Cox, ME, Yarova-Yarovaya, Y., Chen, S., és Gupta, K. a visszatérő húgyúti fertőzések és húgyúti Escherichia coli nőknél elfogyasztásának áfonyalé nap: a randomizált, kontrollált vizsgálatban. Mayo.Clin.Proc. 2012,87 (2): 143-150.; Waites KB, Canupp KC, Armstrong S, et al. Hatása áfonya kivonat bakteriuria és pyuria a személyek neurogén hólyag gerincvelő-sérülés. J Gerincvelő Med 2004,27 (1): 35-40., Wing DA, Rumney PJ, Preslicka CW, et al. Napi áfonyalé megelőzésére tünetmentes bacteriuriára terhesség: randomizált, kontrollált kísérleti tanulmány. J Urol 2008 október, 180 (4): 1367-1372.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés

memória javítására

Metabolikus szindróma

Sugárterápia mellékhatások (prosztatarák)

Csökkentése szag inkontinencia / hólyagkatéterezés

Feszültség

Húgyúti rendellenességek (LUTS)

Húgyúti fertőzés (megelőzés)

Húgyúti fertőzés (kezelés)

vizelet savasodás

urolithiasis

Urostomy ellátás

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet