adrenalin injekció

Terápiás Osztály: anafilaxia Agent

Használja a adrenalin

Farmakológiai Osztály: Adrenergiás

Kémiai Osztály: Alkylarylamine

adrenalin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert az adrenalin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a epinefrin vagy egyéb gyógyszereket. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát adrenalin injekció gyerekek.

Nem áll rendelkezésre információ a kapcsolat a kor hatását adrenalin injekció geriátriai betegekben. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő szívbetegség, amely miatt szükségessé óvatosan kapó betegeknél adrenalin injekciót.

Használata előtt adrenalin

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed adrenalin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata epinefrin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata epinefrin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata epinefrin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát adrenalin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Használja adrenalin csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt.

Ha ön használ adrenalin otthon, győződjön meg róla, vagy a család tagjai pontosan hogyan kell adni nekik. Szintén tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gondozója van súlyos ízületi gyulladás a kéz. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg orvosát.

adrenalin injekciót az izomba a comb külső csak. Ne adja az injekciót adrenalin vénába vagy izomba a fenék. Ehhez növelheti az esélye, hogy súlyos mellékhatások.

epinefrin jön beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

epinefrin jön Autoinjektor fecskendő és tű készlet, amely tartalmazza a megfelelő adag gyógyszer az orvos által felírt.

epinefrin jön Autoinjektor edző és egy külön edző használati utasítást. Ügyeljen arra, hogy a gyakorlatban először a autoinjekció edző előtt allergia sürgősségi történik, hogy biztosan készen áll, hogy használja a valódi Adrenaclick®, EpiPen® vagy EpiPent Jr® autoinjekció egy tényleges vészhelyzet. A Autoinjektor tréner szürke színű (a EpiPen® vagy EpiPent Jr®) vagy bézs színű (a Adrenaclick®), és nem tartalmaz semmilyen gyógyszert vagy tű.

Ne távolítsa el a kék biztonsági kiadás (EpiPen® vagy EpiPent Jr®), vagy a szürke végzárók (Adrenaclick®) a autoinjektort amíg nem akarja használni. Ne tegye a hüvelykujját, ujjait vagy kezét a narancs (EpiPen® vagy EpiPent Jr®) vagy a piros csúcsa (Adrenaclick®). Ezzel elkerülhető a véletlen befecskendezés.

Lehet, hogy több mint egy injekciót, ha az allergiás reakció nem lesz jobb az első lövés után. Ha több mint 2 injekciók van szükség 1 reakció azonban ezek csak akkor adható, orvosi felügyelet mellett

Carry adrenalin veletek mindenkor sürgősségi felhasználásra abban az esetben, ha súlyos allergiás reakció.

Ellenőrizze az injekciós készletek rendszeresen meggyőződni arról, hogy a folyadék nem változott a színe. Ne használja az adrenalin, ha a folyadék megváltozott a színe, vagy ha szilárd anyag van a folyadékban.

Ne használja újra a fennmaradó részt a gyógyszer marad a Autoinjektor. Dobja el a autoinjektort miután használta.

Helyes használata adrenalin

A dózis adrenalint különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú adrenalin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja az injekciós készletek szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Ne tárolja a gyógyszert a hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben, illetve be a jármű kesztyűtartóban.

Tartsa a autoinjektort tokjában vagy tartócsőbői védeni a károsodástól. Azonban ez a cső nem vízálló. Ha véletlenül dobja el, ellenőrizze a sérülés vagy szivárgás.

Ha a tünetek nem javulnak, vagy ha lesz még rosszabb, kérdezze meg orvosát.

Óvintézkedések használat közben adrenalin

Az anafilaxia egy életveszélyes reakció és azonnali orvosi ellátást igényel. Kérdezze meg orvosát azonnal, vagy menjen egy ügyeletre a lehető leghamarabb, akkor is, ha jobban érzi magát, miután a adrenalin.

adrenalin befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ne adja az adrenalin be kézzel vagy lábbal. Már van kevesebb a vér áramlását a kezek és a lábak, és az adrenalin teheti, hogy rosszabb, és kárt okozhat a szövetekben. Ha véletlenül adja adrenalin a lába vagy a keze, kérdezze meg orvosát, vagy menjen kórházba ügyeletre azonnal.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

epinefrin Side Effects

adrenalin

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Az anafilaxia prometazin, Phenergan, EpiPent, adrenalin, adrenalin, EpiPent 2-Pak

Allergiás reakciók prednizon, prometazin, Benadryl, triamcinolon, difenhidramin, Phenergan

Asztma, akut albuterol, Ventolin, dexametazon, ProAir HFA, metilprednizolon, hidrokortizon

Orális allergia szindróma EpiPen, adrenalin, adrenalin, EpiPent 2 db, Auvi-Q, EpiPent Jr