A nyelőcső visszér-betegség

Nyelőcső visszértágulat kóros, nagyított erek az alsó része a nyelőcső – az összekötő cső a torokban és a gyomorban. Nyelőcső visszértágulat fordul elő leggyakrabban az emberek súlyos májbetegségek.

Nyelőcső visszértágulat alakulhat ki, ha a normális véráramlást a májat gátolják hegszövet kialakulását a máj vagy egy vérrög. Keresek egy út körül a dugulás, vér ömlik kisebb ereket, amelyek nem tervezték, hogy nagy mennyiségű vért. A hajók szivároghat a vér vagy akár repedés, ami életveszélyes vérzés.

Tünetek

Számos gyógyszer és gyógyászati ​​eljárások segíthetnek megelőzni és a vérzés nyelőcső visszér.

Vérhányás; Fekete, kátrányos vagy véres széklet; Shock (súlyos esetben)

Nyelőcső visszértágulat nagyítva vénák az alsó nyelőcső. Ők gyakran miatt akadályozott a vér áramlását a portális véna, amely hordozza a vért a bél, a hasnyálmirigy és a lépben a májba.

Nyelőcső visszértágulat általában nem okoz panaszokat és tüneteket, hacsak nem vérzik. Jelek és tünetek a vérzés nyelőcső visszértágulat közé

Orvosa feltételezheti, visszér, ha az alábbiak bármelyikét májbetegség jelei

Sárga elszíneződése a bőr és a szem (sárgaság); A klaszter a kis vérerek a bőrön, alakú, mint egy pók (pók anyajegyek); Bőrvörösség a tenyér a kezed (palmaris erythema); A kéz deformitás ismert Dupuytren; Összezsugorodott heréket; Duzzadt lépben Folyadék építmény a hasüregben (ascites)

Hogy egy találkozót meg orvosával, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt. Ha már diagnosztizált májbetegség, kérdezze meg orvosát a kockázata a nyelőcső visszértágulat és hogyan csökkentheti a fent említett komplikációk kockázatát. Kérdezze meg orvosát, hogy át kell endoszkópia eljárást, hogy ellenőrizze a nyelőcső visszértágulat.

Súlyos májzsugor (cirrózis). Számos máj betegség eredményezhet cirrhosis, mint például a hepatitis fertőzés, alkoholos májbetegség, zsírmáj betegség, és egy epevezeték rendellenesség, az úgynevezett primer biliaris cirrhosis. Nyelőcső visszértágulat a betegek legalább 40 százaléka, akik cirrhosis .; Vérrög (trombózis). A vérrög a kapuvénában vagy vénába, amely táplálja a portális véna úgynevezett lép-véna okozhatnak nyelőcső visszértágulat .; A parazita fertőzés. Schistosomiasis egy parazita fertőzés Afrika egyes részein, Dél-Amerika, a Karib-térségben, a Közel-Keleten és Délkelet-Ázsiában. A parazita károsíthatja a májat, valamint a tüdő, bél és a hólyag .; Budd-Chiari-szindróma. Ez a ritka állapot okozza vérrögök elzárhatják a vénák szállítják a vért ki a májban.

Okoz

Ha már diagnosztizált nyelőcső visszértágulat, orvosa előírhatja, hogy legyen éber a vérzésre utaló jelekre. Vérzés nyelőcső visszértágulat van vészhelyzet. Hívja a 911 vagy a helyi sürgősségi szolgálatok rögtön, ha azt tapasztalja, véres hányadék vagy véres széklet.

Nyelőcső visszértágulat néha alkot, ha a vér áramlását a máj eltömődött, leggyakrabban hegszövet a májban okozott májbetegség. A vér áramlását a máj kezd vissza, egyre nagyobb nyomás nehezedik a nagy vénába (vena portae), amely a vért a máj. Ez a nyomás (portális hipertenzió) kényszeríti a vér keresnek alternatív útvonalak keresztül a kisebb erek, így a legalsó részén a nyelőcsőbe. Ezek a vékony falú erek léggömb a hozzáadott vér. Előfordul, hogy a vénák törés és vérzik.

Okai nyelőcső visszértágulat közé

A nyelőcső izmos cső, mely összeköti a száj és a gyomor. Gyűrűk izom (záróizom) a felső és alsó részek szerződés és pihenni, hogy az élelmiszer-és folyadék át.

Bár sokan Előrehaladott májbetegségben fejleszteni nyelőcső visszértágulat, a legtöbb nem fog tapasztalni vérzés. Visszér nagyobb valószínűséggel vérzik, ha van

Kockázati tényezők

A legsúlyosabb szövődménye nyelőcső visszértágulat vérzés. Miután volt egy vérzési epizód, a kockázatot a másik vérzéses epizód jelentősen megnövekedett. Bizonyos esetekben, a vérveszteség annyira nagy, hogy sokkot. Ez halálhoz vezethet.

Magas portális véna nyomását. A vérzések kockázata növekszik az a nyomás a kapuvénában (portális hipertenzió) .; Nagy visszér. Minél nagyobb a visszér, annál valószínűbb, hogy vérzik .; Vörös foltok a visszér. Nézve endoszkópos telt le a torkán, néhány visszér mutatja a hosszú, piros csíkok vagy vörös foltok. Ezek a jelek azt mutatják, nagy a kockázata a vérzés .; Súlyos cirrhosis vagy májelégtelenség. Leggyakrabban a súlyosabb a májbetegség, annál valószínűbb, visszér vannak vérezni .; Folytatás az alkoholfogyasztás. A kockázat varixvérzéssel sokkal nagyobb, ha továbbra is inni, mint ha abbahagyja, különösen, ha a betegség az alkohollal kapcsolatos.

szövődmények

Hogy egy találkozót a háziorvos vagy a háziorvos, ha úgy gondolja, hogy egy betegség vagy állapot, ami a nyelőcső visszértágulat. Ha gondjai jelek és tünetek a belső vérzés, akkor lehet mondani, hogy azonnal hívja a 911 vagy a helyi segélyhívó számot kell venni, hogy a kórház sürgősségi ellátást. Ott fogják értékelni egy orvos, aki specializálódott emésztési zavarok (gasztroenterológus).

Tudatában kell lennie minden előre kinevezése korlátozásokat. Abban az időben meg a kinevezést, ne felejtse el megkérdezni, hogy van valami, amit tennie kell előre. Például lehet, hogy hagyja abba az evést és az ivást az éjszaka előtt a találkozó .; Írjon le minden tünet, amit tapasztalhatsz, beleértve mindazokat, amelyek látszólag nem kapcsolódnak az oka annak, ha a tervezett találkozót .; Írd le fontos személyes információkat, beleértve minden főbb hangsúlyozza, nemrég az élet megváltozik, vagy a közelmúltban utazik. Szintén fontos megjegyezni, a diéta és a testmozgás szokások, beleértve azt használjon alkoholt, és ha igen, mennyit .; Készíts egy listát a legfontosabb orvosi információkat, beleértve az egyéb feltételek te kezelik és a nevét a gyógyszereket szed. Tartalmazza a listán minden vényköteles és over-the-counter gyógyszer használata, valamint vitaminokat és táplálékkiegészítőket .; Vegyünk egy családtag vagy barát mellett, hogy segítsen emlékezni kérdéseket feltenni, és amit az orvos mond .; Írja le egy listát a kérdést, hogy kérdezze meg orvosát.

Itt van néhány információ, melyek segítségével kész egy találkozót.

Mi valószínűleg okozza a tüneteket ?; Vannak más oka lehet a tüneteket ?; Milyen vizsgálatokat van szükségem ?; Milyen kezelési mit ajánlani most ?; Mi a kockázata a tüneteim visszatérő ?; Ha fejlesztünk megint vérzik, mit kezelések igyekszünk következő ?; Mi a mellékhatások a kezelés ezt a feltételt ?; Én ezeket a más egészségügyi feltételek. Hogyan lehet a legjobban kezelni őket ?; Vannak korlátozások, amit meg kell, hogy kövesse ?; Van valami, amit tehetünk, hogy megakadályozza ennek a megismétlődését probléma ?; Ha látok egy szakember ?; Van egy általános alternatívát a gyógyszert felíró te ?; Vannak-e olyan brosúrák és egyéb nyomtatott anyagok, amit magammal? Milyen weboldalak ajánlanak?

Felkészülés a kinevezés

Példák kérdésekre érdemes kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó.

Mikor kezdett tüneteket ?; Már a tünetek változatlan maradt, vagy rosszabb lett ?; Mennyire súlyos a tünetei ?; Mi van a széklete volt, mint az utóbbi időben? Van bennük a vér, vagy azok a fekete ?; Voltál már vérhányás vagy fekete anyag ?; Van már tünetei vérhányás a múltban ?; Észrevetted csökkenése milyen gyakran vizel ?; Van már több szomjas, mint máskor ?; Már érezte levertség, feledékenység ?; Már úgy érezte, feledékeny, zavaros vagy kevésbé tud koncentrálni ?; Már lefogyott ?; Észrevetted minden duzzanat a has és a lábak ?; Volt valaha hepatitis vagy sárgás a szem vagy a bőr (sárgaság) ?; Előfordult utazott mostanában? Ahol?; Voltál már diagnosztizált vagy kezelt bármely más betegségben? Amikor?; Milyen gyógyszerek Ön jelenleg ?; Van vagy ittál alkoholt? Mennyi?

Légy kész válaszolni a kérdésekre orvosa

Endoszkóp vizsga. A nevezett eljárás esophagogastroduodenoscopy az előnyben részesített módszer a szűrés jelenlétére visszér. Az orvos beszúr egy vékony, hajlékony, megvilágított cső (endoszkóp) a szájon át, és a nyelőcső és a vékonybél. Az orvos fogja keresni tágult vénák, az intézkedés a méretük, ha talál, és ellenőrizze, hogy a piros csíkok (Wales) és piros foltok, amelyek általában azt mutatják, jelentős vérzés kockázatát. A kezelés során végzett vizsgálat .; Képalkotó vizsgálatok. Mind a CT és az MRI lehet diagnosztizálni nyelőcső visszértágulat. Ezek a vizsgálatok azt is lehetővé teszi az orvos, hogy megvizsgálja a máj és a keringés a kapuvénában. CT nem ajánlott kimutatására nagy nyelőcső visszértágulat, de hasznos lehet szűrésére visszér ha endoszkópia nem végezhető .; A kapszulás endoszkópia. Ebben a tesztben, akkor lenyelni egy vitamin méretű kapszulát tartalmaz egy parányi kamera, amely úgy képek a nyelőcső, ahogy az áthalad. Ez lehet egy lehetőség azok számára, akik nem képesek vagy nem hajlandók alávetni endoszkóp vizsga. Több tapasztalat szükséges ezzel a technológiával, hogy erősítse meg az értékét.

Ha Önnél véres hányadék vagy széklet, miközben te várja a találkozót, hívja a 911 vagy a helyi segélyhívó számot, vagy menjen egy ügyeletre azonnal.

Ha cirrhosis, az orvos a képernyőn a nyelőcső visszértágulat idején akkor először diagnosztizálták. Milyen gyakran esik át szűrővizsgálatot az Ön állapotától függ. Fő tesztek diagnosztizálására alkalmazott nyelőcső visszértágulat van

Gyógyszerek, hogy csökkentsék a nyomást a portális véna. A típus a vérnyomás kábítószer hívott egy béta-blokkoló segíthet csökkenteni a vérnyomást a portális véna, így csökkentve a vérzés. Ezek a gyógyszerek a propranolol (Inderal, Innopran) és nadolol (korgard) .; Segítségével gumiszalag lekötni ki vérzés vénák. Ha a nyelőcső visszértágulat úgy tűnik, hogy nagyon nagy a vérzés veszélye, orvosa javasolhatja nevezett eljárás szalag lekötés. Endoszkópos, az orvos snare a visszér és pakolások őket egy gumiszalaggal, amely lényegében “takonykór” az erek így nem vérzik. A nyelőcső sáv elkötés hordoz egy kis szövődmények kockázata, mint a hegesedés a nyelőcső.

Vizsgálatok és diagnózis

Endoszkópos eljárás során behelyezése egy hosszú, hajlékony csövet (endoszkóp) le a torkán, és a nyelőcső. Egy apró kamerát a végén az endoszkóp segítségével a fogorvos megvizsgálja a nyelőcső, a gyomor és az elején a vékonybél (duodenum).

Segítségével gumiszalag lekötni ki vérzés vénák .; Gyógyszerek, hogy lassú a vér áramlását kapui vénájába. Gyógyszerek lassíthatja a vér áramlását a belső szervek, hogy a portális véna, csökkentve a nyomást a vénába. A kábítószer hívott octreotid (Sandostatin) gyakran együtt használják endoszkópos terápiával vérzés nyelőcső visszértágulat. A gyógyszer általában folytatjuk öt nappal azután vérzési epizód .; Átirányítása a vér áramlását távol a portális véna. Orvosa javasolhatja nevezett eljárás transjugular intrahepaticus portoszisztémás shunt (TIPS). A sönt egy kis csövet, hogy kerül a portális véna és a vena hepatica, amely hordozza vért a máj vissza a szívbe. Azáltal, hogy egy kiegészítő pálya a vér, a sönt csökkenti a nyomást a portális véna és gyakran megáll vérzés nyelőcső visszértágulat .; De TIPS okozhat számos súlyos szövődmények, beleértve a májelégtelenség és a zavartság, amely kialakulhat, amikor a toxinok, ami általában szűrni a májban átengedjük az a blokk közvetlenül a véráramba. TIPP főleg, ha minden egyéb kezelésre nem vagy átmeneti intézkedésként az emberek várják a májátültetés .; Cseréje beteg máj egészséges egy. Májátültetésen egy lehetőség, akik a súlyos májbetegségben, illetve azok, akiknél ismétlődő vérzés a nyelőcső visszértágulat. Bár a májátültetés gyakran sikeresek, az embereknek a száma szervátültetésre váró messze outnumbers a rendelkezésre álló szervek.

Az elsődleges cél kezelésében nyelőcső visszértágulat van, hogy megakadályozza a vérzést. Vérzés nyelőcső visszértágulat életveszélyesek. Vérzés esetén kezelések állnak rendelkezésre, hogy megpróbálja megállítani a vérzést.

A kezelések csökkentik a vérnyomást a portális véna csökkentheti a vérzés kockázatát nyelőcső visszértágulat. A kezelések közé tartoznak

Kezelések és gyógyszerek

Vérzés visszér életveszélyes, és azonnali kezelés szükséges. Alkalmazott kezelések vérzés tartalmazzák

Átirányítása a vér áramlását távol a portális véna. Orvosa javasolhatja nevezett eljárás transjugular intrahepaticus portoszisztémás shunt (TIPS). A sönt egy kis csövet, hogy kerül a portális véna és a vena hepatica, amely hordozza vért a máj vissza a szívbe. Azáltal, hogy egy kiegészítő pálya a vér, a sönt csökkenti a nyomást a portális véna és gyakran megáll vérzés nyelőcső visszértágulat.

Ne igyon alkoholt. Májbetegségben szenvedők gyakran tanácsolják, hogy ne igyon alkoholt, mert az alkohol dolgozza fel a májban. Az alkoholfogyasztás hangsúlyozni egy már veszélyeztetett máj .; Egészséges étrendet. Válasszon egy növényi alapú étrend, amely tele gyümölcsök és zöldségek. Válassza a teljes kiőrlésű gabonák és sovány fehérjeforrások. Csökkentse a zsíros és sült ételeket eszel .; Fenntartani az egészséges testsúlyt. Fölös mennyiségű testzsír károsíthatja a májat. Az elhízás társítva nagyobb a kockázata a szövődmények cirrhosis. Fogyni, ha túlsúlyos vagy elhízott .; Vegyszerekkel takarékosan és körültekintően. Kövesse a háztartási vegyszerek, mint például a tisztítószerek és a rovarok spray. Ha a munka körül vegyszerek, kövesse az összes biztonsági óvintézkedést. A máj eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, ezért egy kis szünetet korlátozásával méreganyagokat kell feldolgozni .; Kockázatának csökkentése érdekében a hepatitis. Közös tű és védekezés nélküli szex növeli a kockázatát, hepatitis B és C Védekezzen megszüntetjük a szex, vagy egy óvszer, ha úgy dönt, hogy a szex. Kérdezze meg orvosát, hogy kell oltani a hepatitis B és hepatitis A.

Megelőzés

De TIPS okozhat számos súlyos szövődmények, beleértve a májelégtelenség és a zavartság, amely kialakulhat, amikor a toxinok, ami általában szűrni a májban átengedjük az a blokk közvetlenül a véráramba. TIPP főleg, ha minden egyéb kezelésre nem vagy átmeneti intézkedésként az emberek várják a májátültetés.

További információ a nyelőcső visszértágulat

Vérzés megismétlődik a legtöbb ember, aki vérző nyelőcső visszértágulat. Béta-blokkolók és a nyelőcső sáv elkötés az ajánlott kezeléseket, hogy segít megelőzni rebleeding.

Jelenleg nincs kezelés megelőzheti a fejlesztési nyelőcső visszértágulat az emberek cirrhosis. Míg a béta-blokkoló szerek hatékonyan gátolják a vérzés sokan, akik nyelőcső visszértágulat, hogy nem vezetik nyelőcső visszértágulat kialakulását.

Ha már diagnosztizált májbetegség, kérdezze meg kezelőorvosát, elkerülését célzó stratégiák májbetegség komplikációk. Néhány lépés, amely segíthet megőrizni a máj lehető legegészségesebb közé

További nyelőcső visszértágulat

Tünetek és kezelés

1

 1

)