a koszorúér-betegség-tünetek

A leggyakoribb tünetek a koszorúér-betegség angina (mondjuk “ANN-juh-nuh” vagy “ann-JY-nuh”) és a légszomj gyakorlása során, avagy más élénk tevékenységet. A nők valamivel nagyobb valószínűséggel, mint a férfiak, hogy más tünetek, mint a hányinger és vissza, vagy állkapocs fájdalom.

A stabil angina tipikus mintát. Akkor valószínűleg megjósolni, mikor fog megtörténni. Ez történik, amikor a szíve működik nehezebb és több oxigénre van szüksége, mint például az edzés alatt. Tünetei elmúlnak, ha pihenni, vagy hogy a nitroglicerin; Instabil angina változás a megszokott minta stabil angina. Ez egy figyelmeztető jel, hogy a szívroham hamarosan bekövetkezik. Ez egy vészhelyzet.

Az angina tünetei közé tartozik a mellkasi fájdalom vagy nyomás, vagy furcsa érzés a mellkasban. Ez az érzés lehet más területeken, mint a mellkas, mint például a nyak vagy az állkapocs. Angina lehet stabil vagy instabil.

Vannak, akik nem rendelkeznek semmilyen tünet. Ez az úgynevezett “néma ischaemia”. Ritka esetekben, akkor is van egy “néma szívinfarktus,” a szívroham tünetek nélkül.