A Crohn-betegség tünete: fáradtság gyakori?

A fáradtság egy túl gyakori tünete a Crohn-betegség. Az egyik vizsgálatban körülbelül háromnegyedét az emberek a betegség aktív számolt be magas fokú fáradtság. Más tanulmányok az emberek, akiknek a betegsége volt remisszióban úgy találta, hogy a fáradtság továbbra is problémát jelent a 30-40 százalékuk.

Fáradtság jelentős hatással van az emberek, akik Crohn-betegség és a colitis ulcerosa, érintő munka, mindennapi élet és az életminőség.

Emellett közvetlen hatása a betegség, más tényezők, amelyek gyakran befolyásolják az emberek Crohn-betegségben – fájdalom, szorongás, depresszió, alvászavar – szintén hozzájárulhat fáradságérzetet.

Mit lehet tenni ellene? A fáradtság csomós probléma nem könnyű választ. Íme néhány ötlet

A harcot a fáradtság, az is hasznos, hogy tartalmazza a fizikai aktivitás a napi rutin, eszik egészséges ételeket, és kap a megfelelő alvás. Ügyeljen arra, hogy ossza meg aggályokat fáradtság orvosával, hogy ő is segítsen megtalálni a módját, hogy ezt a kérdést.

keresse fel orvosát

Vedd le a betegség ellenőrzés alatt. Azok, akiknek a betegség remisszióban kevesebb panasz fáradtság. Gyógyszerek, hogy a cél a gyulladás, mint például a biológiai terápiák (adalimumab certolizumab, infliximab), immunmodulátor (azathioprin, merkaptopurin, metotrexát), segít a sok ember jobban érzi magát, és kevésbé fárad el.; Vérszegénység kezelésére. A hiány a vörösvértestek egy gyakori probléma az emberek között Crohn-betegség. Hozzájárulhat az alacsony energia és a fáradtság.; Beszéljen orvosával a gyógyszereket. Bizonyos gyógyszerek kezelésére használt a Crohn-betegség, mint például a kortikoszteroidok (prednizon), oda vezethet, hogy a fáradtság – vagy közvetlenül, vagy zavarja az alvást.; Seek pszichológiai terápia. Hogy beszélj egy orvos vagy tanácsadó arról, hogyan kell kezelni a fáradtság és más pszichológiai tényezőket, amelyek hatással lehetnek a fáradtság, beleértve a stresszt, szorongást és depressziót.